Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ufuk Üniversitesi

Ufuk Üniversitesi Empty Ufuk Üniversitesi

Mesaj tarafından Admin Ptsi Tem. 20, 2009 6:22 pm

Ufuk Üniversitesi

Tarihçe

Ufuk Üniversitesi, Ankara'da, Konya-Eskişehir yolu kavşağı üzerinde bulunan, Dr. Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji (Trafik Hastanesi), Hastanesi'nin hemen yanında yeni hizmete açılan binasında hizmet vermektedir. Ufuk Üniversitesi 2002-2003 öğretim yılı eğitim ve yönetim hizmetleri Ufuk Üniversitenin kurucusu olan Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfına ait Balgat'taki Dr. Muhittin Ülker Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi arka bloğundaki bina ile, Dr. Rıdvan Ege Tıp Merkezi ek tesislerinde ve ihtiyaç halinde Balgat-Osmanlı Caddesi ek binasında yapılacaktır. Bu üç bina Ankara'nın merkezi olan Bahçelievler son durak, Milli Kütüphane, AşTı (Ankara şehirlerarası Terminal ışletmesi) binası ve Metro istasyonu civarında (1 km içinde)'dir. Ankara'nın her yerine toplu taşımacılık hizmetleri vardır. Üniversitenin Merkez Kampüsü Eskişehir-Konya yolları kesişme yerindedir. Ortadoğu Teknik, Bilkent, Hacettepe ve Başkent Üniversite Merkez Kampüsleri bu kampüsten 4-17 km sonra Eskişehir yönünde bulunmaktadır.

Yurt ve Barınma

Üniversite şehir içinde olduğundan kiralık barınma yerleri ve öğrenci yurtları bulma olanağı daha kolaydır. Bu öğrenim yılında Üniversiteye ait öğrenci yurdu programa alınmamıştır.

Kütüphane

Ufuk Üniversitesi bünyesinde 4 kütüphane öğrencilere hizmet vermektedir.

Teknoloji

Ufuk Üniversitesi'nin bilgisayar laboratuarları vardır.

Beslenme

Üniversite bünyesinde 150 kişilik bir kafeterya hizmet vermektedir.

Sağlık

Bünyesinde Tıp Fakültesi mevcuttur.

Kampus Hayatı

Üniversite Ana Yerleşkesi şehir içinde olduğundan her türlü alışveriş ve fast-food dahil beslenme olanakları için yerleşkeye yakın mekanlar da vardır. Ayrıca bu Kampüs içinde biri Hastane hizmetleri için servis yapan diğeri öğrenciler için hizmete açılan kantin ve kafeterya (fast-food dahil) öğrencilerin kullanımına açıktır.

Ulaşım

Ana kampüse ulaşım; a) Kızılay merkezden Bahçelievler son durak, Milli Kütüphane, Trafik Hastanesi Köprüsü yoluyla her türlü şehir içi toplu taşım araçları ile, b) Şehirler arası otobüs ile gelenler AŞTİden (Ankara Şehirlerarası Taşımacılık İşletmesi) 350 metre Konya yolu güzergahını takip edip kampüse ulaşırlar, c) Ayrıca Kızılay merkezden ANKARAY yoluyla gelenler AŞTİ istasyonundan 350 metre Konya yolu güzergahını takip edip kampüse ulaşırlar, d) Tüm toplu taşım araçlarının durakları Merkez Kampüsümüzün önündedir. Balgat kampüsüne ulaşım; a) Balgat kampüsü ana kampüsün bulunduğu yere 500 metre mesafededir. b) Balgat kampüsü adresi: Osmanlı Cd. No:18 Balgat/ANKARA c) Ayrıca Balgat kampüsümüz Çankaya Belediyesi Spor Tesislerine yaklaşık 1 km mesafededir. Eskişehir Yolu üzerindeki diğer Üniversite kampüsleri Merkez Kampüsümüzden 4-17 km uzaklıktadır. Gelecek yıllarda daha geniş hizmet verecek olan sosyal tesis ve hizmetler planlanmaktadır.

Burslar

Öğrencilerin % l5'ine öğrenim bursu vermektedir. Miktarı ayrıca Mütevelli Heyetince belirlenen Ufuk Ege teşvik ve başarı bursları mevcuttur.

Kulüpler

Fakülteler ve Bölümler

Hukuk Fakültesi

Hukuk Fakültesi (Burslu)

Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi

Işletme (EA)
Işletme (Burslu) (EA)
Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Ilişkiler (EA)
Siyaset Bilimi ve Uluslararasi Ilişkiler (Burslu) (EA)

Tip Fakültesi

Tip Fakültesi (Burslu)
Admin
Admin
Yönetici
Yönetici

https://duygusuzifade.yetkin-forum.com

- Similar topics