Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ökse Otu Nedir

Aşağa gitmek

Ökse Otu Nedir Empty Ökse Otu Nedir

Mesaj tarafından Admin Cuma Ekim 30, 2009 11:15 am

Ökseotu
(Viscum album L.), yöresel olarak, çekem,
purç
, gökçe, gevele, güvelek ve gövelek
adlarıyla tanınır. Saçak köklerinin yardımıyla
yapraklı ağaçlarda (elma, armut, söğüt, kavak), çam ve köknar gibi
yumuşak odunlu ağaçlarda asalak (parazit) olarak yaşayan, hayatımızdan
ayrı düşünemeyeceğimiz bu bitkiyi kim tanımaz ki! Kendisini barındıran
ağacın yüksek dallarının üstünde yuvarlak bir top biçiminde yetişir.
Her zaman yeşil olan yaprakları deriyi andırır ve sarımsı yeşildir. Kışın
kelebek kanatlarını andıran yapraklarını dökmez. Meyveler
bezelye veya nohut büyüklüğünde, parlak, beyaz renkli ve cama benzer, içi
kaygan ve yapışkandır. Bu beyaz yapışkan madde insanlar için zehirlidir.Ama
onları iştahla yiyen kuşlara hiçbir zararı dokunmaz. Kuşlar, bitkinin
yapışkan tohumunu gagalarına alıp dallara sürterek veya kursaklarında yumuşattıkları
meyve çekirdeklerini dalların üstüne dışkılayarak yeni bitkilerin kök
salmasını sağlarlar. Bu tohum ne suyun içinde, ne toprakta ne de başka
bir ortamda filizlenemediği (kök salamadığı) için, bitki ancak bu
şekilde üreyebiliyor. Ökseotu bu şekilde çoğalmayı kuşlara borçlu olduğu
halde, bazı yörelerde aynı yapışkan madde kuşlar için tuzak olmaktadır .
Bu yapışkan madde çubuklar üzerine sürülmekte ve küçük kuşları
yakalamak için "ökse" olarak kullanılmaktadır. Bitki rezin,
saponinler, organik asitler,
alkaloitler, viscotoxin,
acetylcholin, lectine,
inosit ve müsilaj taşımaktadır. Çok eski çağlardan beri şifalı
özelliği bilinir. İnce
kıyılarak gölgede kurutulan yapraklar ve küçük saplar, yalnızca ekim
başından aralık ortasına kadar ve mart-nisan aylarında toplanır. Bu
zamanın dışında şifalı güce sahip değildir. Toplama konusunda bir
uyarı daha: Mart ve nisan
aylarında bitki daha meyve vermemiştir. Bu durumda, yapışkan meyvelerle
uğraşmak gerekmeyeceği için, yaprak ve sapları mart- nisan aylarında
toplamak daha kolay olur.


[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Ökseotu, yani yapraklar ve saplar hiçbir biçimde zehirli değildir, ama
meyveleri, ağız yoluyla kullanılırsa zehirlidir! İçyağı ile
karıştırılarak [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] haline
getirildiğinde, donuklarda, dıştan başarıyla kullanılır. Ökseotu, salgı sistemini en iyi biçimde etkileyebildiği için, yetkin bir metabolizma
etkileyici bitki
olma özelliğine de sahiptir. Hormon dengesinin bozuk olduğu hallerde bitki çok başarılı
olur. Bu durumlarda, günde en azından 2 bardak [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.], sabahları ve akşamları olmak üzere içilebilir. Atar damar sertliğinde
ökseotu oldukça etkili olabilir . Kalp
krizi riskine karşı
da önerilecek bir şifalı bitkidir ve önceden, aksatmadan bitki
çayı
içildiğinde, bu tür bir problemle hiçbir zaman karşılaşılmayabilir. Eğer bir kalp krizi atlatılmışsa, 6 hafta boyunca günde 3 bardak, 3 hafta boyunca günde 2 bardak ve 2 hafta boyunca günde 1 bardak bitki
çayı
içilebilir. Ama bu kürün uygulanışı, ilk bardak
kahvaltıdan önce ve sonra, ikinci bardak öğle yemeğinden önce ve sonra, olmak
üzere, hep yarım bardak olarak içilmelidir. Bitki
çayı
, kan durdurucu olarak da kullanılır. Soğuk olarak
buruna çekildiğinde, burun kanamasını durdurur. Bitkide, bünye düzenini normalleştiren maddeler bulunduğu için,
yüksek tansiyon aşağı çekilirken, alçak
tansiyon da yükseltiliyor.
Böylece, rahatsız olan kalp
rahatlar ve görevini rahatça yapabilecek bir ortam oluşur. Kanın
kafaya basıncı, kulakların uğuldaması ve görme bozuklukları
biçiminde
kendini gösteren anormal kan basıncı (yüksek tansiyon) halleri de düzene
girebilir. Kişinin pek çok görevi üstlenmek zorunda olduğu günümüzün
hızlı yaşam biçiminde, insanlığın bu tür yardımcılara gerçekten
ihtiyacı var.


[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Günde 2-3 bardak bitki [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
yudumlayarak içtiğinizde, sizin kalbiniz ve kan dolaşımınız
da normale dönecek ve çalışma gücünüzü tam anlamıyla kazanabileceksiniz. Ne olursa olsun, yılda bir kere 6 hafta süreli bir ökseotu
çay kürü
uygulanmalıdır. Kan dolaşımı ve tansiyon, bu 6 hafta içinde normale dönecektir. Bu durumun değişmemesini
sağlamak için, yıl boyunca, bir bardak bitki
çayı
sabahları içilmelidir. Kadınlar da[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]içmelidirler!Normale dönen tansiyon sayesinde, dölyatağı
(rahim) ve adet görme düzensizlikleri
önlenmiş olur. Özellikle aşırı
olan adet kanamaları ve loğusalık kanamaları
böylece kontrol altına
alınmış olur. Menopoz döneminde, kalp çarpıntısı ve düzensizlikleri, duygu coşkunlukları, korku ve soluk alma zorluklarına karşı, birkaç
ay boyunca [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] içilmelidir. Böylece tüm bu rahatsızlıklar ve düzensizlikler sona erecek ve kişi, menopoz
döneminde olduğunu duyumsamayacaktır bile. Taze
bitki özsuyu
, kadının kısırlığına da yardımcı
olabilir. Taze Ökseotu sap ve yaprakları güzelce yıkanarak,
ince kıyılır ve nemli durumdayken mikserde suyu sıkılır. Bu [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
25 damla, biraz suyun içinde, kahvaltıdan yarım saat
önce ve yatmadan önce alınır. Son zamanlarda, ökseotu, kanserden koruyucu ve kansere karşı etkili ilaçlarda
kullanılmaya başlandı. Deneyimler, şifalı bitkilerin her zaman nasıl temizleyici ve
hastalıkları iyileştirici özelliklere sahip olduklarını kanıtlıyor.(Referans1
ve 4
)


[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]Ökseotu
meyvalarının yakı sakızı ile ezilmesi sonucu elde edilen
karışım,Gaziantep, Urfa ve Van yöresinde yakı halinde romatizma
ağrılarının giderilmesinde
kullanılmaktadır. Ayrıca ezilmiş meyvalar çıban üzerine konarak;
çıbanın
açılması ve cerahatın dışarı çıkması sağlanır.


UYARILAR:
Ökseotunun meyveleri
insanlar için zehirlidir ve kesinlikle içten (dahilen) kullanılmamalıdır.


Ökse Otu Nedir LeafKullanım

Biçimleri:


Çay
hazırlamak:
Ökseotu
çayı yalnızca soğuk suda hazırlanır! İnce kıyılmışyarım
tatlı kaşığı bitki (yaprak ve sap), orta boy bir su bardağı dolusu soğuk suda gece
boyunca bekletilir, sabahleyin hafifçe ısıtılır ve süzülür. Çay gün
boyuna yayılarak yemeklerden önce ve yemek aralarında yudumlanarak yavaş
yavaş içilir. Eğer gün boyunca fazlaca içilmesi gerekiyorsa, hazırlanan
çay bir termosta saklanabilir.


Taze
Bitki Özsuyu:
Taze yapraklar ve ilk saplar yıkanır ve
nemliyken mikserde sıkılır.


Merhem
Hazırlamak:
Taze beyaz meyveler ezilerek, içyağı veya
tereyağı ile iyice karıştırılır ( Sadece dıştan kullanılır ).
Admin
Admin
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 2831
Kayıt tarihi : 25/06/09
Nerden : İstanbul
Yaş : 33
Cinsiyet : Erkek

https://duygusuzifade.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz