Koyun otu Nedir
:: Sağlık :: Şifalı Bitkiler
1 sayfadaki 1 sayfası
Koyun otu Nedir
Koyunotu
(Agrimonia
Eupatoria), yöresel olarak kızılyaprak,
kasıkotu, fıtıkotu, kuzu pıtrağı ve eğer otu olarak da bilinir. Güneşli kuru yerlerde, yol ve
orman kıyılarında, çimenliklerde, tepelerde ve bayırlarda, ormanların açıklık bölgelerinde ve harabeliklerde yetişir. Küçük
sarı çiçekleri, sığırkuyruğu
bitkisinde de olduğu gibi, uzun bir salkımı andırır. Bitkinin tümü
yumuşak tüylerle kaplıdır. Iri yaprakları 10 cm kadar uzun ve
kenarları dişlidir. Arslanpençesi
ailesinden olan bitkinin boyu 80 cm kadar uzar. Çiçeklenen bitki,
Haziran' dan Ağustos' a kadar toplanır. Pek çok bitkide olduğu gibi, onun
öyküsü de çok eskilere dayanır. Onu eski Mısırlılar
bile tanıyorlardı.
Bitki, boğaz, ağız boşluğu ve yutak iltihaplarına
karşı büyük bir iyileştirme gücüne sahiptir. Onu, anjin ve boğaz
hastalıklarında, faranjit, aft ve ağız boşluğu mukoza iltihaplarında
da düşünmek gerekir. Meslek gereği olarak çok zorunda olan kişiler, bir önlem olarak, her gün
koyunotu bitki
çayı ile
gargara yapmalıdırlar.
Bitkinin yaprakları, kansızlıkta ve yaralanmalarda
büyük başarı ile kullanılır. Ayrıca, romatizma, lumbago, sindirim zorlukları, karaciğer sertleşmesi (siroz)
ve tıkanıklıkları
ve dalak hastalıklarında da etkilidir. Günde 2 bardak bitki
çayı yeterlidir.
Herkes, yılda 1 veya 2 kere, koyunotu
banyo katkısıyla banyo
yapması önerilir. Koyunotu,
daraltıcı, toplayıcı ve öteki önemli özellikleri nedeniyle, en başta gelen
şifalı bitkilerimizdendir. Dr.
Schirbaum şöyle diyor: "Günde 3 bardak çay bir süre içildiğinde, kalp, mide, bağırsak ve akciğer büyümesini
iyileştirir. Ayrıca, böbrek ve mesane rahatsızlıklarını
giderir." (Referans1:
M.Treben). Varis
ve baldır çıbanlarında, koyunotu
merhemi özellikle
önerilir. Hazırlanan merhem günde 3 kez varis ve baldır çıbanlarının
üstüne sürülür. Karaciğer rahatsızlıklarında, 100
gr koyunotu, 100
gr yoğurtotu ve
100 gr [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
karışımı ile elde edilen çay harmanı kullanılır.
Sabah aç karnına 1 bardak ve gün boyunca 2 bardak içilmelidir.
Kullanım
Biçimleri:
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
hazırlamak: Yarım veya bir tatlı
kaşığı ince kıyılmış
bitki , akşamdan orta boy 1 su bardağı kaynar suyla haşlanır, 5
dakika beklendikten sonra süzülür . Yukarıda belirtilen miktarda içilir.
Banyo
Katkısı: 200 gr
ince kıyılmış bitki bir tam
banyo için kullanılır.
Karaciğer Çay
Harmanı: 100 'er gr Koyunotu,
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve hindiba
eşit oranda karıştırılır. Yarım tatlı kaşığı
karışım, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 5-6 dakika demlendikten sonra süzülür. Yukarıda belirtilen şekil ve
miktarda içilir.
Koyunotu [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Iki avuç dolusu ince kıyılmış yaprak, çiçek ve sap
iyice kızdırılan 250 gr içyağı veya bitkisel margarinde 1
dakika kadra karıştırılarak bekletilir, sonra kapağı kapatılarak
serin bir yere alınır. Ertesi gün tekrar ısıtılır, bir tülbentten geçirilerek süzülür, cam veya porselen merhem kaplarına
aktarılır. Buzdolabında saklanmalıdır.
(Agrimonia
Eupatoria), yöresel olarak kızılyaprak,
kasıkotu, fıtıkotu, kuzu pıtrağı ve eğer otu olarak da bilinir. Güneşli kuru yerlerde, yol ve
orman kıyılarında, çimenliklerde, tepelerde ve bayırlarda, ormanların açıklık bölgelerinde ve harabeliklerde yetişir. Küçük
sarı çiçekleri, sığırkuyruğu
bitkisinde de olduğu gibi, uzun bir salkımı andırır. Bitkinin tümü
yumuşak tüylerle kaplıdır. Iri yaprakları 10 cm kadar uzun ve
kenarları dişlidir. Arslanpençesi
ailesinden olan bitkinin boyu 80 cm kadar uzar. Çiçeklenen bitki,
Haziran' dan Ağustos' a kadar toplanır. Pek çok bitkide olduğu gibi, onun
öyküsü de çok eskilere dayanır. Onu eski Mısırlılar
bile tanıyorlardı.
Bitki, boğaz, ağız boşluğu ve yutak iltihaplarına
karşı büyük bir iyileştirme gücüne sahiptir. Onu, anjin ve boğaz
hastalıklarında, faranjit, aft ve ağız boşluğu mukoza iltihaplarında
da düşünmek gerekir. Meslek gereği olarak çok zorunda olan kişiler, bir önlem olarak, her gün
koyunotu bitki
çayı ile
gargara yapmalıdırlar.
Bitkinin yaprakları, kansızlıkta ve yaralanmalarda
büyük başarı ile kullanılır. Ayrıca, romatizma, lumbago, sindirim zorlukları, karaciğer sertleşmesi (siroz)
ve tıkanıklıkları
ve dalak hastalıklarında da etkilidir. Günde 2 bardak bitki
çayı yeterlidir.
Herkes, yılda 1 veya 2 kere, koyunotu
banyo katkısıyla banyo
yapması önerilir. Koyunotu,
daraltıcı, toplayıcı ve öteki önemli özellikleri nedeniyle, en başta gelen
şifalı bitkilerimizdendir. Dr.
Schirbaum şöyle diyor: "Günde 3 bardak çay bir süre içildiğinde, kalp, mide, bağırsak ve akciğer büyümesini
iyileştirir. Ayrıca, böbrek ve mesane rahatsızlıklarını
giderir." (Referans1:
M.Treben). Varis
ve baldır çıbanlarında, koyunotu
merhemi özellikle
önerilir. Hazırlanan merhem günde 3 kez varis ve baldır çıbanlarının
üstüne sürülür. Karaciğer rahatsızlıklarında, 100
gr koyunotu, 100
gr yoğurtotu ve
100 gr [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
karışımı ile elde edilen çay harmanı kullanılır.
Sabah aç karnına 1 bardak ve gün boyunca 2 bardak içilmelidir.
Kullanım
Biçimleri:
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]
hazırlamak: Yarım veya bir tatlı
kaşığı ince kıyılmış
bitki , akşamdan orta boy 1 su bardağı kaynar suyla haşlanır, 5
dakika beklendikten sonra süzülür . Yukarıda belirtilen miktarda içilir.
Banyo
Katkısı: 200 gr
ince kıyılmış bitki bir tam
banyo için kullanılır.
Karaciğer Çay
Harmanı: 100 'er gr Koyunotu,
[Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.] ve hindiba
eşit oranda karıştırılır. Yarım tatlı kaşığı
karışım, orta boy 1 su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, 5-6 dakika demlendikten sonra süzülür. Yukarıda belirtilen şekil ve
miktarda içilir.
Koyunotu [Linkleri görebilmek için üye olun veya giriş yapın.]: Iki avuç dolusu ince kıyılmış yaprak, çiçek ve sap
iyice kızdırılan 250 gr içyağı veya bitkisel margarinde 1
dakika kadra karıştırılarak bekletilir, sonra kapağı kapatılarak
serin bir yere alınır. Ertesi gün tekrar ısıtılır, bir tülbentten geçirilerek süzülür, cam veya porselen merhem kaplarına
aktarılır. Buzdolabında saklanmalıdır.
Similar topics
» Matematik Nedir ? Peki Ya Sizce Nedir ?
» Şimşek Nedir Yıldırım Nedir
» Ateş Nedir / Ateşlenme Nedir
» Yalan Makinesi Nedir Yalan Makinası Nedir
» Su Nedir ? ?
» Şimşek Nedir Yıldırım Nedir
» Ateş Nedir / Ateşlenme Nedir
» Yalan Makinesi Nedir Yalan Makinası Nedir
» Su Nedir ? ?
:: Sağlık :: Şifalı Bitkiler
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz