Okan Üniversitesi
1 sayfadaki 1 sayfası
Okan Üniversitesi
Okan Üniversitesi
Tarihçe
Yurt ve Barınma
Kampüse yakın bir noktada bulunan 50 kişilik yurt öğrencilere barınma hizmeti sunmaktadır.
Kütüphane
Okan Üniversitesi Kütüphanesi, üniversitenin gelişmesine paralel olarak esnek bir yapıya sahip olup, üniversitenin açtığı programlar doğrultusunda, sürekli gelişerek hizmet vermeyi hedeflemektedir. Kütüphanede yapılacak olan kataloglama, sınıflama, ödünç verme, kayıt tarama vb. işlemler bir kütüphane yazılımıyla bilgisayar üzerinden yapılmaktadır. Okan Üniversitesi Kütüphanesinde, kataloglama sistemi olarak tüm dünyada uygulanan "AACCR2" düzeyi, sınıflama sistemi olarak da "Dewey Decimal Classification System" uygulanmaktadır. Kullanılacak olan kataloglama ve sınıflama sistemi "MARC" formatına uygun bir kütüphane otomasyonu yazılımı ile desteklenmektedir.
Teknoloji
Okan Üniversitesi'nin bilgisayar laboratuarları vardır.
Beslenme
Kampüs bünyesinde kantin, yemekhane gibi sosyal tesisler mevcuttur.
Sağlık
Öğrenciler sağlık hizmetini kampüs içindeki revirden alacaklardır.
Kampus Hayatı
Okan üniversitesi, eğitim ve öğretim hayatına İstanbul Kartal-Yakacık binasında başlayacak; daha sonra İstanbul Taşdelen Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, 120 dönüm arazi üzerine kurulu modern kampüsünde devam edecektir.
Ulaşım
Burslar
Üniversiteye ÖSYM tarafından burslu olarak yerleştirilen ve kesin kayıt yaptıran öğrenciler hazırlık sınıfı dahil öğrenim ücreti ödemezler. Bu burs sadece öğrenim ücretini kapsar ve öğrenci Yönetmelik hükümlerine göre asgari başarı düzeyini sağladıkça devam eder.
Kulüpler
******çü Düşünce Kulübü
Spor Kulübü
Psikoloji Kulübü
İşletme Kulübü
Halk Dansları Kulübü
Müzik Kulübü
Organizasyon ve Tanıtım Kulübü
Fakülteler ve Bölümler
FenEdebiyat Fakültesi
MütercimTercümanlik (Ingilizce) (DİL)
MütercimTercümanlik (Ingilizce) (Burslu) (DİL)
MütercimTercümanlik (Almanca) (DİL)
MütercimTercümanlik (Almanca Burslu) (DİL)
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi
Işletme (EA)
Işletme (Burslu) (EA)
Uluslarası Ticaret (Burslu) (EA)
Uluslarası Ticaret (EA)
Bilgisayar ve Turizm Yüksekokulu
Turizm ve Otelcilik (EA)
Turizm ve Otelcilik (Burslu) (EA)
Tarihçe
Yurt ve Barınma
Kampüse yakın bir noktada bulunan 50 kişilik yurt öğrencilere barınma hizmeti sunmaktadır.
Kütüphane
Okan Üniversitesi Kütüphanesi, üniversitenin gelişmesine paralel olarak esnek bir yapıya sahip olup, üniversitenin açtığı programlar doğrultusunda, sürekli gelişerek hizmet vermeyi hedeflemektedir. Kütüphanede yapılacak olan kataloglama, sınıflama, ödünç verme, kayıt tarama vb. işlemler bir kütüphane yazılımıyla bilgisayar üzerinden yapılmaktadır. Okan Üniversitesi Kütüphanesinde, kataloglama sistemi olarak tüm dünyada uygulanan "AACCR2" düzeyi, sınıflama sistemi olarak da "Dewey Decimal Classification System" uygulanmaktadır. Kullanılacak olan kataloglama ve sınıflama sistemi "MARC" formatına uygun bir kütüphane otomasyonu yazılımı ile desteklenmektedir.
Teknoloji
Okan Üniversitesi'nin bilgisayar laboratuarları vardır.
Beslenme
Kampüs bünyesinde kantin, yemekhane gibi sosyal tesisler mevcuttur.
Sağlık
Öğrenciler sağlık hizmetini kampüs içindeki revirden alacaklardır.
Kampus Hayatı
Okan üniversitesi, eğitim ve öğretim hayatına İstanbul Kartal-Yakacık binasında başlayacak; daha sonra İstanbul Taşdelen Belediyesi sınırları içerisinde bulunan, 120 dönüm arazi üzerine kurulu modern kampüsünde devam edecektir.
Ulaşım
Burslar
Üniversiteye ÖSYM tarafından burslu olarak yerleştirilen ve kesin kayıt yaptıran öğrenciler hazırlık sınıfı dahil öğrenim ücreti ödemezler. Bu burs sadece öğrenim ücretini kapsar ve öğrenci Yönetmelik hükümlerine göre asgari başarı düzeyini sağladıkça devam eder.
Kulüpler
******çü Düşünce Kulübü
Spor Kulübü
Psikoloji Kulübü
İşletme Kulübü
Halk Dansları Kulübü
Müzik Kulübü
Organizasyon ve Tanıtım Kulübü
Fakülteler ve Bölümler
FenEdebiyat Fakültesi
MütercimTercümanlik (Ingilizce) (DİL)
MütercimTercümanlik (Ingilizce) (Burslu) (DİL)
MütercimTercümanlik (Almanca) (DİL)
MütercimTercümanlik (Almanca Burslu) (DİL)
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi
Işletme (EA)
Işletme (Burslu) (EA)
Uluslarası Ticaret (Burslu) (EA)
Uluslarası Ticaret (EA)
Bilgisayar ve Turizm Yüksekokulu
Turizm ve Otelcilik (EA)
Turizm ve Otelcilik (Burslu) (EA)
Similar topics
» Fırat Üniversitesi
» Uludağ üniversitesi
» Cambridge Üniversitesi