Sakarya üniversitesi
1 sayfadaki 1 sayfası
Sakarya üniversitesi
Sakarya üniversitesi
Tarihç e
Kendisine çağdaş uygarlığın gerektirdiği her türlü donanıma sahip bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş olan Sakarya Üniversitesi'nin çekirdeğini 1970 yılında açılan Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu oluşturmuştur. Bu okul 1971 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'ne dönüşmüş, 1982-1992 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bağlı bir Fakülte olarak öğretim vermiştir. 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile Sakarya Üniversitesi kurulmuştur. 90 sonrasında kurulan üniversiteler arasında akademik ve teknik alt yapısını hızla tamamlayan üniversitemiz idari birimleri ile ISO-2002 Kalite Belgesi almış tek devlet üniversitesi olup lâboratuar, eğitim ve sosyal hizmetler, internet alt yapısı ve bilişim sektöründeki atılımlarıyla bir çok üniversite için örnek oluşturmaktadır.
Yurt ve Barınma
Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları için her türlü imkan sağlanmış durumdadır. Yurtlar, çamaşırhane, yemekhane, kafeterya, kütüphane, kantin gibi her türlü ihtiyaca cevap verecek bölümleriyle üniversitemiz öğrencilerine hizmet vermektedir. Ayrıca Esentepe Öğrenci Yurtları'nda ikişer kişilik odalar, her odada internet bağlantılı bilgisayarlar bulunmaktadır. Toplam yurt kapasitesi 3700'dür. Bunların dışında ilimizde yaklaşık 4000 öğrenciye hitap edebilecek özel yurtlar da mevcuttur.
Kütüphane
Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, üniversite bünyesindeki fakülte, enstitü, yüksekokul ve araştırma merkezlerinin öğretim elemanları, öğrenci ve personelinin; eğitim, öğretim, araştırma ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için her türlü bilgiyi ve bilgi kaynaklarını toplayıp kullanıcıların hizmetine en iyi şekilde sunmak amacıyla 1993 yılında kurulmuştur. Merkez Kütüphane, 8 Kasım 1999 tarihinde 7000 m2 lik kapalı alana sahip yeni binasına taşınmış ve 5000 m2 alanda 500 kişilik toplam kapasiteli kitaplık ve süreli yayınlar salonlarında hizmet verilmektedir. Merkez Kütüphane koleksiyonunda, 41.397 adet kitap, 555 adet Türkçe ve yabancı süreli yayın, 1065 adet lisansüstü-doktora tezi ile Türk Standartları Enstitüsü'nün bugüne kadar yayınladığı tüm standartlar (14.252 adet) tadil metinleriyle birlikte mevcutttur. Merkez Kütüphanemizde, Dewey Onlu Sınıflama Sistemi kullanılmakta ve kitaplar açık raf sistemine göre yerleştirilmiştir. Kütüphanede mevcut bütün materyal "2001-Bilgi-Belge Otomasyon Yordamı" adlı program kullanılarak elektronik ortama aktarılmış ve Internet üzerinde de kullanıcıların hizmetine açılmıştır. ÇALIŞMA SAATLERİ: EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ Pazartesi-Cuma 8.30-21.00 YAZ DÖNEMİ Pazartesi-Cuma 8.30-17.30 NOT: Cumartesi - Pazar günleri kütüphane kapalıdır.
Teknoloji
Üniversitedeki fakülte ve yüksekokullar geniş laboratuvar imkanına sahip eğitim- öğretim kurumlarıdır. Mühendislik Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve diğer Meslek Yüksekokullarında öğrencilerin öğrenimleri boyunca faydalanacakları çeşitli laboratuvarlar çağın gereklerine göre düzenlenmiş yapıdadır. Bütün fakülte ve meslek yüksekokullarında bilgisayar laboratuvarları mevcut durumdadır.
Beslenme
Üniversitenin beslenme hizmetleri, Kafeteryalar ve İşletmeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Akademik ve İdari Personel ile Öğrencilerin öğle yemeği aynı mutfaklarda hazırlanmakta; aynı çeşit yemek mevsimine göre gerekli kalori ihtiyacı hesaplanarak ISO 9000-9002 Haccp ve TSE-EN kontrolleri yapılarak verilmektedir. Üniversitenin kampus mutfağında yapılan yemekler, 10 yemekhanede hizmete sunulmaktadır. Günlük ortalama 5000-6000 kişiye yemek verilmekte olup, bir porsiyonu seçmeli olmak üzere 4 çeşit yemek verilmektedir.
Sağlık
Üniversite bünyesindeki Mediko Sosyal Merkezi, Esentepe Kampüsü'ndeki müstakil binasında öğrenci ve personelin sağlık sorunlarını gidermek üzere 1 Uzman, 4 pratisyen doktor, 2 diş hekimi, 7 hemşire, laborant, sağlık teknisyeni, 2 memur ve 2 hizmetli olmak üzere 17 personeliyle hizmet vermektedir.
Kampus Hayatı
Sakarya Üniversitesi'nde her yıl mayıs ayı içinde bahar şenlikleri kutlanmaktadır. Öğrencilerin organize ettikleri bahar şenliklerinde konserlerden, karting yarışlarına kadar pek çok etkinlik yer almaktadır. Sakarya Üniversitesi Kampüs alanı içinde Yapı ve Kredi Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası ve Vakıflar Bankası'na ait otomatik para makinaları bulunmaktadır. Kampüs alanı içinde Mühendislik Fakültesi binasında PTT Hizmetleri veren PTT şubesi bulunmaktadır. Kampüsün değişik yerlerinde bulunan telefon kabinelerinden yurt içi ve yurtdışı görüşmeler rahatlıkla yapılabilmektedir. Ayrıca öğrenciye ve personele hizmet veren berber işletmesi, ayakkabı işletmesi, fotokopi işletmesi, Esentepe Kampüsü'nde hizmet vermektedirler
Ulaşım
Sakarya Üniversitesi'ne ulaşım belediye otobüsleri ve minibüslerle sağlanmaktadır. Akademik ve idari personel için Üniversite servis otobüsleri semtlere hizmet vermektedir. İlçelerdeki Meslek Yüksekokulları'na belediye otobüsleri ve dolmuşlarla ulaşım mümkündür. Şehir içinde şehirlerarası bir otobüs terminali mevcuttur. Terminalden yolcuları Üniversite birimlerine ulaştıran servisler bulunmaktadır. Ozanlar Mahallesi'nde bulunan İlahiyat Fakültesi'ne Orhan Camii'nin yanından minibüsler kalkmaktadır. Merkeze 15 dakika uzaklıktaki Esentepe Kampüsü'nde yer alan Mühendislik ,Teknik Eğitim, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı, Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na şehir merkezinden belediye otobüsleri ve minibüslerle ulaşmak mümkündür. Fen-Edebiyat Fakültesi'ne de Mithatpaşa gar minibüsleri ile ulaşmak mümkündür. Sakarya Meslek Yüksekokulu yine Adnan Menderes Caddesi'nde ****** Kapalı Spor Salonu yanındadır. Sakarya Üniversitesi'ne bağlı okullara ulaşmak sorun değildir.
Burslar
Üniversite Burs Komisyonu aracılığıyla her yıl başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere belirlenen miktarda aylık karşılıksız burslar verilmektedir. ÖSS'de ilk 1000'e giren ve üniversitemizi tercih eden adaylara öğrenim süreleri boyunca burs, barınma ve öğrenim harçları Üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca Başbakanlık tarafından da karşılıksız burs verilmektedir (Başbakanlık Bursu). Bu bursa başvurular ÖSS Sınavında işaretlenmek suretiyle yapılmaktadır. Başvuruda bulunanların adreslerine postayla belgeler gönderilir ve belgeler doldurulup istenen diğer belgelerle birlikte Valiliklerde Sosyal Yardımlaşma Birimlerine teslim edilir. Öğrenim kredisi ve katkı kredisi (harç kredisi) başvuruları yine ÖSS sınavında işaretlenmek suretiyle yapılmaktadır. Başvuruda bulunanlara Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gerekli belgeler gönderilmektedir, doldurulan bu belgeler Yurt Müdürlüklerine teslim edilmektedir. Başvuru sonuçları öğrencilerin kayıtlı olduğu bölüm panolarına asılmaktadır.
Kulüpler
Satranç Kulübü
Müzik Kulübü
Tiyatro Kulübü
Endüstri Mühendisliği Kulübü
Bilgisayar Kulübü
İnşaat Mühendisliği Kulübü
ç evre Mühendisliği Kulübü
Makine Mühendisliği Kulübü
Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Kulübü
Elektrik Ve Elektronik Mühendisliği Kulübü
SAü Tema öğrenci Kulübü
SAü Galatasaraylılar Kulübü
Ekolojik Yaşam Kulübü
Teknoloji Ve Sanayi Kulübü
Sinema Ve Fotoğrafç ılık Kulübü
Jeo Fizik Kulübü
Robotik Ve Otomasyon Kulübü
SAü ç evre Köylerine Yardım Kulübü
Avrupa öğrenci Kulübü (AEGEE-Sakarya)
Havacılık Kulübü
Bilimsel Araştırmalar Kulübü
Genç Yöneticiler Kulübü
İnsan Kaynakları Ve Kariyer Kulübü
Mavi Gezegen Ve Uluslararası İlişk. Kulübü
SAü Fenerbahç eliler Kulübü
Tarih Kulübü
******ç ü Düşünce Kulübü
SAü Beşiktaşlılar Kulübü
Türkoloji Kulübü
Sosyoloji Kulübü
Trabzon Sporlular Kulübü
SAü Sakaryasporlular Kulübü
İzcilik Kulübü
Moderen Danslar Kulübü
Turizm Kulübü
Otomotiv Ve Teknoloji Kulübü
Malzeme Ve üretim Teknolojileri Kulübü
Bilişim Kulübü
Yapı Teknolojisi Kulübü
Folklor Kulübü
Bilişim Teknolojileri Kulübü
Sağlıklı Yaşam Kulübü
Amerikan Futbolu Kulübü
Toplum Gönüllüleri Kulübü
Su Sporları Kulübü
İletişim Kulübü
üniversite Sanayi İşbirliği Kulübü
Fakülteler ve Bölümler
Eğitim Fakültesi
Bilgisayar ve öğretim Teknolojileri öğr (SAY)
Bilgisayar ve öğretim Teknolojileri öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Fen Bilgisi öğretmenliği (SAY)
Fen Bilgisi öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Okul öncesi öğretmenliği (EA)
Okul öncesi öğretmenliği (Ikinci öğretim) (EA)
Sinif öğretmenliği (EA)
Sinif öğretmenliği (Ikinci öğretim) (EA)
Sosyal Bilgiler öğretmenliği (SöZ)
Sosyal Bilgiler öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SöZ)
Türkç e öğretmenliği (SöZ)
Türkç e öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SöZ)
FenEdebiyat Fakültesi
Felsefe (EA)
Fizik (SAY)
Fizik (Ikinci öğretim) (SAY)
Kimya (SAY)
Kimya (Ikinci öğretim) (SAY)
Matematik (SAY)
Matematik (Ikinci öğretim) (SAY)
MütercimTercümanlik (Almanca) (DİL)
Sosyoloji (EA)
Tarih (SöZ)
Tarih (Ikinci öğretim) (SöZ)
Türk Dili ve Edebiyati (SöZ)
Türk Dili ve Edebiyati (Ikinci öğretim) (SöZ)
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi
ç alişma Ekonomisi ve Endüstri Ilişkileri (EA)
ç alişma Ekonomisi ve Endüstri Ilişkileri (Ikinci öğretim) (EA)
Iktisat (EA)
Iktisat (Ikinci öğretim) (EA)
Işletme (EA)
Işletme (Ikinci öğretim) (EA)
Kamu Yönetimi (EA)
Kamu Yönetimi (Ikinci öğretim) (EA)
Maliye (EA)
Turizm Işletmeciliği (EA)
Turizm Işletmeciliği (Ikinci öğretim) (EA)
Uluslararasi Ilişkiler (EA)
Ilahiyat Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği (SAY)
ç evre Mühendisliği (SAY)
ç evre Mühendisliği (Ikinci öğretim) (SAY)
ElektrikElektronik Mühendisliği (SAY)
ElektrikElektronik Müh (Ikinci öğretim) (SAY)
Endüstri Mühendisliği (SAY)
Endüstri Mühendisliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Inşaat Mühendisliği (SAY)
Inşaat Mühendisliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Jeofizik Mühendisliği (SAY)
Makine Mühendisliği (SAY)
Makine Mühendisliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (SAY)
Metalurji ve Malzeme Müh (Ikinci öğretim) (SAY)
Teknik Eğitim Fakültesi
Bilgisayar Sistemleri öğretmenliği (SAY)
Elektronik öğretmenliği (SAY)
Elektronik öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Metal öğretmenliği (SAY)
Metal öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Otomotiv öğretmenliği (SAY)
Otomotiv öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Yapi öğretmenliği (SAY)
Yapi öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Sakarya Sağlik Yüksekokulu
Ebelik (SAY)
Hemşirelik (SAY)
Tarihç e
Kendisine çağdaş uygarlığın gerektirdiği her türlü donanıma sahip bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiş olan Sakarya Üniversitesi'nin çekirdeğini 1970 yılında açılan Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu oluşturmuştur. Bu okul 1971 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi'ne dönüşmüş, 1982-1992 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi'ne bağlı bir Fakülte olarak öğretim vermiştir. 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanun ile Sakarya Üniversitesi kurulmuştur. 90 sonrasında kurulan üniversiteler arasında akademik ve teknik alt yapısını hızla tamamlayan üniversitemiz idari birimleri ile ISO-2002 Kalite Belgesi almış tek devlet üniversitesi olup lâboratuar, eğitim ve sosyal hizmetler, internet alt yapısı ve bilişim sektöründeki atılımlarıyla bir çok üniversite için örnek oluşturmaktadır.
Yurt ve Barınma
Öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları için her türlü imkan sağlanmış durumdadır. Yurtlar, çamaşırhane, yemekhane, kafeterya, kütüphane, kantin gibi her türlü ihtiyaca cevap verecek bölümleriyle üniversitemiz öğrencilerine hizmet vermektedir. Ayrıca Esentepe Öğrenci Yurtları'nda ikişer kişilik odalar, her odada internet bağlantılı bilgisayarlar bulunmaktadır. Toplam yurt kapasitesi 3700'dür. Bunların dışında ilimizde yaklaşık 4000 öğrenciye hitap edebilecek özel yurtlar da mevcuttur.
Kütüphane
Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, üniversite bünyesindeki fakülte, enstitü, yüksekokul ve araştırma merkezlerinin öğretim elemanları, öğrenci ve personelinin; eğitim, öğretim, araştırma ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için her türlü bilgiyi ve bilgi kaynaklarını toplayıp kullanıcıların hizmetine en iyi şekilde sunmak amacıyla 1993 yılında kurulmuştur. Merkez Kütüphane, 8 Kasım 1999 tarihinde 7000 m2 lik kapalı alana sahip yeni binasına taşınmış ve 5000 m2 alanda 500 kişilik toplam kapasiteli kitaplık ve süreli yayınlar salonlarında hizmet verilmektedir. Merkez Kütüphane koleksiyonunda, 41.397 adet kitap, 555 adet Türkçe ve yabancı süreli yayın, 1065 adet lisansüstü-doktora tezi ile Türk Standartları Enstitüsü'nün bugüne kadar yayınladığı tüm standartlar (14.252 adet) tadil metinleriyle birlikte mevcutttur. Merkez Kütüphanemizde, Dewey Onlu Sınıflama Sistemi kullanılmakta ve kitaplar açık raf sistemine göre yerleştirilmiştir. Kütüphanede mevcut bütün materyal "2001-Bilgi-Belge Otomasyon Yordamı" adlı program kullanılarak elektronik ortama aktarılmış ve Internet üzerinde de kullanıcıların hizmetine açılmıştır. ÇALIŞMA SAATLERİ: EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ Pazartesi-Cuma 8.30-21.00 YAZ DÖNEMİ Pazartesi-Cuma 8.30-17.30 NOT: Cumartesi - Pazar günleri kütüphane kapalıdır.
Teknoloji
Üniversitedeki fakülte ve yüksekokullar geniş laboratuvar imkanına sahip eğitim- öğretim kurumlarıdır. Mühendislik Fakültesi, Teknik Eğitim Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve diğer Meslek Yüksekokullarında öğrencilerin öğrenimleri boyunca faydalanacakları çeşitli laboratuvarlar çağın gereklerine göre düzenlenmiş yapıdadır. Bütün fakülte ve meslek yüksekokullarında bilgisayar laboratuvarları mevcut durumdadır.
Beslenme
Üniversitenin beslenme hizmetleri, Kafeteryalar ve İşletmeler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Akademik ve İdari Personel ile Öğrencilerin öğle yemeği aynı mutfaklarda hazırlanmakta; aynı çeşit yemek mevsimine göre gerekli kalori ihtiyacı hesaplanarak ISO 9000-9002 Haccp ve TSE-EN kontrolleri yapılarak verilmektedir. Üniversitenin kampus mutfağında yapılan yemekler, 10 yemekhanede hizmete sunulmaktadır. Günlük ortalama 5000-6000 kişiye yemek verilmekte olup, bir porsiyonu seçmeli olmak üzere 4 çeşit yemek verilmektedir.
Sağlık
Üniversite bünyesindeki Mediko Sosyal Merkezi, Esentepe Kampüsü'ndeki müstakil binasında öğrenci ve personelin sağlık sorunlarını gidermek üzere 1 Uzman, 4 pratisyen doktor, 2 diş hekimi, 7 hemşire, laborant, sağlık teknisyeni, 2 memur ve 2 hizmetli olmak üzere 17 personeliyle hizmet vermektedir.
Kampus Hayatı
Sakarya Üniversitesi'nde her yıl mayıs ayı içinde bahar şenlikleri kutlanmaktadır. Öğrencilerin organize ettikleri bahar şenliklerinde konserlerden, karting yarışlarına kadar pek çok etkinlik yer almaktadır. Sakarya Üniversitesi Kampüs alanı içinde Yapı ve Kredi Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası ve Vakıflar Bankası'na ait otomatik para makinaları bulunmaktadır. Kampüs alanı içinde Mühendislik Fakültesi binasında PTT Hizmetleri veren PTT şubesi bulunmaktadır. Kampüsün değişik yerlerinde bulunan telefon kabinelerinden yurt içi ve yurtdışı görüşmeler rahatlıkla yapılabilmektedir. Ayrıca öğrenciye ve personele hizmet veren berber işletmesi, ayakkabı işletmesi, fotokopi işletmesi, Esentepe Kampüsü'nde hizmet vermektedirler
Ulaşım
Sakarya Üniversitesi'ne ulaşım belediye otobüsleri ve minibüslerle sağlanmaktadır. Akademik ve idari personel için Üniversite servis otobüsleri semtlere hizmet vermektedir. İlçelerdeki Meslek Yüksekokulları'na belediye otobüsleri ve dolmuşlarla ulaşım mümkündür. Şehir içinde şehirlerarası bir otobüs terminali mevcuttur. Terminalden yolcuları Üniversite birimlerine ulaştıran servisler bulunmaktadır. Ozanlar Mahallesi'nde bulunan İlahiyat Fakültesi'ne Orhan Camii'nin yanından minibüsler kalkmaktadır. Merkeze 15 dakika uzaklıktaki Esentepe Kampüsü'nde yer alan Mühendislik ,Teknik Eğitim, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Devlet Konservatuvarı, Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'na şehir merkezinden belediye otobüsleri ve minibüslerle ulaşmak mümkündür. Fen-Edebiyat Fakültesi'ne de Mithatpaşa gar minibüsleri ile ulaşmak mümkündür. Sakarya Meslek Yüksekokulu yine Adnan Menderes Caddesi'nde ****** Kapalı Spor Salonu yanındadır. Sakarya Üniversitesi'ne bağlı okullara ulaşmak sorun değildir.
Burslar
Üniversite Burs Komisyonu aracılığıyla her yıl başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere belirlenen miktarda aylık karşılıksız burslar verilmektedir. ÖSS'de ilk 1000'e giren ve üniversitemizi tercih eden adaylara öğrenim süreleri boyunca burs, barınma ve öğrenim harçları Üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır. Ayrıca Başbakanlık tarafından da karşılıksız burs verilmektedir (Başbakanlık Bursu). Bu bursa başvurular ÖSS Sınavında işaretlenmek suretiyle yapılmaktadır. Başvuruda bulunanların adreslerine postayla belgeler gönderilir ve belgeler doldurulup istenen diğer belgelerle birlikte Valiliklerde Sosyal Yardımlaşma Birimlerine teslim edilir. Öğrenim kredisi ve katkı kredisi (harç kredisi) başvuruları yine ÖSS sınavında işaretlenmek suretiyle yapılmaktadır. Başvuruda bulunanlara Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gerekli belgeler gönderilmektedir, doldurulan bu belgeler Yurt Müdürlüklerine teslim edilmektedir. Başvuru sonuçları öğrencilerin kayıtlı olduğu bölüm panolarına asılmaktadır.
Kulüpler
Satranç Kulübü
Müzik Kulübü
Tiyatro Kulübü
Endüstri Mühendisliği Kulübü
Bilgisayar Kulübü
İnşaat Mühendisliği Kulübü
ç evre Mühendisliği Kulübü
Makine Mühendisliği Kulübü
Metalurji Ve Malzeme Mühendisliği Kulübü
Elektrik Ve Elektronik Mühendisliği Kulübü
SAü Tema öğrenci Kulübü
SAü Galatasaraylılar Kulübü
Ekolojik Yaşam Kulübü
Teknoloji Ve Sanayi Kulübü
Sinema Ve Fotoğrafç ılık Kulübü
Jeo Fizik Kulübü
Robotik Ve Otomasyon Kulübü
SAü ç evre Köylerine Yardım Kulübü
Avrupa öğrenci Kulübü (AEGEE-Sakarya)
Havacılık Kulübü
Bilimsel Araştırmalar Kulübü
Genç Yöneticiler Kulübü
İnsan Kaynakları Ve Kariyer Kulübü
Mavi Gezegen Ve Uluslararası İlişk. Kulübü
SAü Fenerbahç eliler Kulübü
Tarih Kulübü
******ç ü Düşünce Kulübü
SAü Beşiktaşlılar Kulübü
Türkoloji Kulübü
Sosyoloji Kulübü
Trabzon Sporlular Kulübü
SAü Sakaryasporlular Kulübü
İzcilik Kulübü
Moderen Danslar Kulübü
Turizm Kulübü
Otomotiv Ve Teknoloji Kulübü
Malzeme Ve üretim Teknolojileri Kulübü
Bilişim Kulübü
Yapı Teknolojisi Kulübü
Folklor Kulübü
Bilişim Teknolojileri Kulübü
Sağlıklı Yaşam Kulübü
Amerikan Futbolu Kulübü
Toplum Gönüllüleri Kulübü
Su Sporları Kulübü
İletişim Kulübü
üniversite Sanayi İşbirliği Kulübü
Fakülteler ve Bölümler
Eğitim Fakültesi
Bilgisayar ve öğretim Teknolojileri öğr (SAY)
Bilgisayar ve öğretim Teknolojileri öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Fen Bilgisi öğretmenliği (SAY)
Fen Bilgisi öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Okul öncesi öğretmenliği (EA)
Okul öncesi öğretmenliği (Ikinci öğretim) (EA)
Sinif öğretmenliği (EA)
Sinif öğretmenliği (Ikinci öğretim) (EA)
Sosyal Bilgiler öğretmenliği (SöZ)
Sosyal Bilgiler öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SöZ)
Türkç e öğretmenliği (SöZ)
Türkç e öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SöZ)
FenEdebiyat Fakültesi
Felsefe (EA)
Fizik (SAY)
Fizik (Ikinci öğretim) (SAY)
Kimya (SAY)
Kimya (Ikinci öğretim) (SAY)
Matematik (SAY)
Matematik (Ikinci öğretim) (SAY)
MütercimTercümanlik (Almanca) (DİL)
Sosyoloji (EA)
Tarih (SöZ)
Tarih (Ikinci öğretim) (SöZ)
Türk Dili ve Edebiyati (SöZ)
Türk Dili ve Edebiyati (Ikinci öğretim) (SöZ)
Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi
ç alişma Ekonomisi ve Endüstri Ilişkileri (EA)
ç alişma Ekonomisi ve Endüstri Ilişkileri (Ikinci öğretim) (EA)
Iktisat (EA)
Iktisat (Ikinci öğretim) (EA)
Işletme (EA)
Işletme (Ikinci öğretim) (EA)
Kamu Yönetimi (EA)
Kamu Yönetimi (Ikinci öğretim) (EA)
Maliye (EA)
Turizm Işletmeciliği (EA)
Turizm Işletmeciliği (Ikinci öğretim) (EA)
Uluslararasi Ilişkiler (EA)
Ilahiyat Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği (SAY)
ç evre Mühendisliği (SAY)
ç evre Mühendisliği (Ikinci öğretim) (SAY)
ElektrikElektronik Mühendisliği (SAY)
ElektrikElektronik Müh (Ikinci öğretim) (SAY)
Endüstri Mühendisliği (SAY)
Endüstri Mühendisliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Inşaat Mühendisliği (SAY)
Inşaat Mühendisliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Jeofizik Mühendisliği (SAY)
Makine Mühendisliği (SAY)
Makine Mühendisliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (SAY)
Metalurji ve Malzeme Müh (Ikinci öğretim) (SAY)
Teknik Eğitim Fakültesi
Bilgisayar Sistemleri öğretmenliği (SAY)
Elektronik öğretmenliği (SAY)
Elektronik öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Metal öğretmenliği (SAY)
Metal öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Otomotiv öğretmenliği (SAY)
Otomotiv öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Yapi öğretmenliği (SAY)
Yapi öğretmenliği (Ikinci öğretim) (SAY)
Sakarya Sağlik Yüksekokulu
Ebelik (SAY)
Hemşirelik (SAY)
Similar topics
» Kafkas Üniversitesi
» Sabancı Üniversitesi
» Pamukkale Üniversitesi
» Osmangazi Üniversitesi
» Fırat Üniversitesi
» Sabancı Üniversitesi
» Pamukkale Üniversitesi
» Osmangazi Üniversitesi
» Fırat Üniversitesi
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz