Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yeditepe Üniversitesi

Yeditepe Üniversitesi Empty Yeditepe Üniversitesi

Mesaj tarafından Admin Ptsi Tem. 20, 2009 6:21 pm

Yeditepe Üniversitesi

Tarihçe

Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Egitim ve Kültür (İSTEK) Vakfı tarafından 4142 sayılı Yasa ile 1996 yılında Vakıf Başkanı Bedrettin Dalan'ın öncülüğünde kurulmuştur.

Üniversite, Türkiye'nin birçok alanda öncüleri olan seçkin, başarılı, uzman akademik ve idari kadroları ile Türk yüksek öğreniminde hak ettiği yeri almıştır.

Yeditepe Üniversitesi lisans eğitimini 2003-2004 eğitim yılından itibaren 9 fakülte, 1 Yabancı Diller Yüksekokulu, 1 Meslek Yüksekokulu'nda 41 değişik programda yürütmektedir. Yüksek lisans düzeyinde ise Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanında eğitim vermektedir. Lisans ve önlisans eğitimleri, Kayışdağı'nda 26 Ağustos Yerleşiminde, Göztepe'de Diş Hekimliği Fakültesi ve Uygulamalı Hastanesinde, lisansüstü eğitimi ise Kayışdağı 26 Ağustos Yerleşimi ve Göztepe Yerleşimi'nde yapılmaktadır.

Yurt ve Barınma

Üniversiteye ait, toplam 1800 yataklı kız ve erkek öğrenci otelinin yanı sıra yurtlarda çamaşırhane, ütü odası ve televizyon salonları da bulunmaktadır.

Kütüphane

Merkez Kütüphane ve Diş Hekimliği Fakültesi kütüphaneleri, üniversitenin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde birinci derecede görev yapan ve bunun için gerekli bilgi ve bilgi kaynaklarını bünyesinde toplayıp, kullanıcıların hizmetine en iyi şekilde sunmaya çalışan merkezlerdir.

Üniversitede, Kayışdağı Yerleşiminde hizmet veren Merkez Kütüphaneye bağlı olarak Göztepe Yerleşiminde Diş Hekimliği Fakültesi Kütüphanesi tüm öğrenci, öğretim görevlilileri ve idari personele kütüphane hizmeti verilmektedir.

Kayışdağı Yerleşimindeki Merkez Kütüphane 3000 metrekare alana sahiptir. Kütüphane salonlarında aynı anda 300 kişi rahatlıkla çalışabilmektedir.

Merkez Kütüphanede, Üniversite NETWORK ağına bağlı 48 adet bilgisayar hizmet vermektedir. Önümüzdeki günlerde 7 adet bilgisayar NETWORK ağına ilave edilecektir.

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
KAYIŞDAĞI KAMPÜSÜ MERKEZ KÜTÜPHANESİ
ÇALIŞMA SAATLERİ AKADEMİK YIL
HAFTAİÇİ (HERGÜN): 08:30 - 24:00
HAFTASONU (C.TESİ - PAZAR ): 09:00 - 24:00

YAZ TATİLİ
HAFTAİÇİ (HERGÜN): 08:30 - 18:00
HAFTASONU (CUMARTESİ ): 09:00 - 17:00
YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ
DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ KÜTÜPHANESİ
ÇALIŞMA SAATLERİ
AKADEMİK YIL VE YAZ TATİLİ

HAFTAİÇİ (HERGÜN): 08:30 - 18:00
HAFTASONLARI KÜTÜPHANE KAPALIDIR

Teknoloji

Her odaya (yurt odaları dahil) internet erişimi, her derslik ve anfide tele-konferans imkanı, 32 bilgisayar laboratuvarı (toplam 1500 bilgisayar), 74 adet laboratuvar ve atelyeler, 1200 kişilik çok amaçlı salon, sinema ve tiyatro.

Beslenme

Yeditepe Üniversitesi kampüsünde aynı anda 400 kişiye yemek verebilen restoran ve 7 kantin, 1 adet tabldot salonu bulunuyor.

Sağlık

Yeditepe Üniversitesi bünyesinde öğrencilere sağlık hizmeti sunan Mediko Sosyal Birimi bulunmaktadır.

Kampus Hayatı

Kampüste 620 m2 alanda kapalı seyircili basket sahası, 550 m2 alanda seyircisiz kapalı basket sahası, Basketbol, Voleybol, Tenis ve Halı saha futbolu için açık hava tesisleri, Seyircili açık ve kapalı yarı olimpik yüzme havuzu, 708 m2 alanda fitness center ve squash salonu, 783 m2 alana kurulu alış veriş merkezi, 372 m2 alanda kurulu diskotek de mevcut.

Burslar

Aşağıdaki açıklamalar Yeditepe Üniversitesi Burs Yönetmeliği'nden alınmıştır. Bu yönetmelik, Üniversite'nin eğitim ve kalitesini yükseltmek, başarılı öğrencileri teşvik etmek ve Türk sporuna destek vermek amacıyla hazırlanmıştır. Bir öğrenci ancak bir burs olanağından yararlanır. Birden fazla burstan yararlanma hakkını elde edenler en yüksek burs olanağından yararlandırılır. Öğrencilerin yararlandırıldıkları, Üniversite içinden ya da dışından sağlanan burslara ilişkin tüm kayıtlar Üniversite Genel Sekreterliğine bağlı Burs Şefliğince tutulur. Genel Sekreterlik, ayrıca burs formlarını dağıtır, teslim alır, öğrenciye burs veren kurum ya da kişilerle iletişim kurar; öğrencinin burs için öngörülen koşullara uyup uymadığını kontrol eder.Üniversiteye Giriş Başarı Bursu Bursun Tanınma Koşulu:Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her yıl yapılan üniversiteye giriş sınavı sonunda, Senato'nun önerisi ve Yürütme Kurulunun onayı ile belirlenip ÖSYM kılavuzunda yer alan burslu kontejanları kazananlara tanınır. Bursun kapsam ve Süresi: Bu burs eğitim-öğretim ücretinin tamamına ilişkin olup Yasada öngörülen normal eğitim süresince devam eder. Bu süre, ancak, bir eğitim yarıyılı ya da yılı uzatılabilir. Burs Sona Ermesi: Üniversite Giriş Başarı Bursu aşağıda belirten hallerde sona erebilir; · Yabancı dil hazırlık sınıfını dört dönemde başarı ile tamamlayamama, · Yeditepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans eğitimi, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre eğitim gördüğü programda üst üste iki kez aldığı not ortalamasının 2.00 (GPA) nin altına düşmesi, · Mazeretsiz olarak üst üste iki dönem devamsızlık yapma, · Disiplin cezası alma. Bursları kesilen öğrencilerden yarıyıl esasına göre eğitim görenler 2 yarı yıl sonunda, yıl esasına gore eğitim görenler 1.yıl sonunda not ortalamalarına (GPA) 2.00'ın üstüne çıkarırlarsa yeniden burslu statüsüne girerler. Üniversite İçi Başarı Bursu Bursun Tanınma Koşulu: Üniversite içi Başarı Bursu, Üniversitemizin Fakültelerine en az iki yarı yılı devam eden, bu süre sonunda genel not ortalaması (CGPA) dört üzerinden en az üç olup döneminin alması gereken tüm derslerini alan, alttan hiçbir dersi olmayan ve döneminde birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere tanınır. Ancak bursun tanınması öğrencinin devam edeceği döneminde, bölümde kayıtlı en az 50 öğrenci bulunması koşuluna bağlıdır.Bursun Kapsamı ve Süresi: Genel not ortalaması (CGPA) 3.00'ün üzerinde olup dönem birincisi olan öğrenciye bir sonraki eğitim yılı ücretinin %75'i, dönem ikincisi olan öğrenciye %50'si, dönem üçüncüsü olan öğrenciye %'i burs olarak verilir. Başarının devamı halinde birden fazla defa burs tanınabilir.Üniversite içi Başarı Bursu, Yabancı Dil Hazırlık Okulu Süresi içinde verilemez.Bursun Sona Ermesi: Üniversite İçi Başarı Bursu, ait olduğu öğrenim yılı sonunda sona erer. Spor Bursu Bursun Tanınma Koşulları: Spor bursu, Rektör tarafından oluşturulan Spor Komitesi tarafından,Yürütme Kurulunun uygun bulduğu alanlarda oluşturulan Üniversite spor takımlarına kabul edilen ya da ilgi duyduğu ferdi sporda son bir takvim yılı içinde Milli Takıma çağrılmış öğrencilere tanınır. Seçmeleri katılıp kazanan ancak Üniversitemizde öğrenci olmayanlar bir sonraki dönemde Üniversitemizde öğrenci olma hakkını kazanılırsa bu burstan yararlanabilir.Bursun Kapsamı ve Süresi: Yukarıda belirtilen öğrencilere kayıt oldukları eğitim-öğretim dönemine ilişkin ücretin %50'si oranında burs verilir. Burs süresi Yabancı Dil Hazırlık Okulu süresini de kapsayabilir. Bursun Sona Ermesi: Spor bursu aşağıda belirtilen hallerde sona erdirilebilir: · Burslu öğrencinin, ''Yeditepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitimi, Öğretimi ve Sınav Yönetmeliği'' hükümlerine göre üst üste iki not ortalamasının 2.00 (GPA) 'nin altına düşmesi, · Öğrencinin disiplin cezası alması, · Öğrencinin isteği veya takımın teknik direktörü ya da antrenörü tarafından disiplinsizlik, performans yetersizliği ya da daimi sakatlık nedenlerinden biriyle takımdan çıkarılması, · Ferdi spor yapan öğrencinin üst üste iki kez Milli Takıma çağrılmaması. Bursu performans yetersizliği nedeniyle iptal edilen öğrenciler bir yıl sonra yapılacak seçmelere yeniden katılabilirler.Milli Takıma çağrılmama nedeniyle bursu iptal edilen öğrenciler tekrar Milli Takıma çağrıldıkları taktirde yeniden bursa hak kazanırlar. Akademik yetersizlik nedeniyle takımdan çıkarılan ve bursu iptal edilen öğrenciler, sınamalı durumdan kurtuldukları takdirde performansları yeterli ise burs hakkını tekrar elde ederler. Eğitime Devam ve Destek Bursu Bursun Tanınma Koşulu: İSTEK Vakfı öğrenim kurumlarında okuyup Üniversitemize girmeye hak kazanmış öğrencilere tanınan bir burstur. Bursun Kapsamı ve Süresi: Bu burstan yararlanacak öğrencilerden girdikleri programa ilişkin eğitimin ücretinin bir bölümü eğitim süresince alınmaz. İSTEK VAKFI öğrenim kurumlarından birisinin diplomasına sahip olup en az 3 yıl okuyanlardan eğitim ücretinin %'i, iki yıl okuyanlardan %15'i bir yıl okuyanlardan ise %10'u alınmaz. Bursun Sona Ermesi: Üniversitemizin Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre üst üste iki kez genel not ortalaması 2.00 (GPA)'nin altına düşen öğrenciler ile disiplin cezası alan öğrencilerin bursları sona erebilir. Kurulca Verilecek Burslar Bursun Tanınma Koşulu: Yeditepe Üniversitesi Yürütme Kurulu Başkanlığı, yukarıda belirtilen bursların dışında da çeşitli burslar tanıyabilir.

Kulüpler

Fakülteler ve Bölümler

Diş Hekimliği Fakültesi

Diş Hekimliği Fakültesi (Burslu)

Eczacılık Fakültesi

Eczacılık Fakültesi (Burslu)

Fen Edebiyat Fakültesi
Antropoloji (EA)
Antropoloji (Burslu) (EA)
Felsefe (EA)
Felsefe (Burslu) (EA)
Fizik (SAY)
Fizik (Burslu) (SAY)
İngiliz Dili ve Edebiyatı (DİL)
İngiliz Dili ve Edebiyatı (Burslu) (DİL)
Matematik (SAY)
Matematik (Burslu) (SAY)
Tarih (SÖZ)
Tarih (Burslu) (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyatı (SÖZ)
Türk Dili ve Edebiyatı (Burslu) (SÖZ)

Güzel Sanatlar Fakültesi
Peyzaj Mimarlığı (SAY)
Peyzaj Mimarlığı (Burslu) (SAY)

Hukuk Fakültesi

Hukuk Fakültesi (Burslu)

İktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi
İktisat (EA)
İktisat (Burslu) (EA)
İşletme (EA)
İşletme (Burslu) (EA)
İşletme (Almanca) (EA)
İşletme (Almanca) (Burslu) (EA)
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (EA)
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Burslu) (EA)
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Fransizca) (EA)
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (Fransizca) (Burslu) (EA)

İletişim Fakültesi
Gazetecilik (SÖZ)
Gazetecilik (Burslu) (SÖZ)
Halkla İlişkiler ve Tanıtım (SÖZ)
Halkla İlişkiler ve Tanıtım (Burslu) (SÖZ)
Radyo Sinema ve Televizyon (SÖZ)
Radyo Sinema ve Televizyon (Burslu) (SÖZ)

MühendislikMimarlik Fakültesi
Bilgisayar Mühendisliği (SAY)
Bilgisayar Mühendisliği (Burslu) (SAY)
Elektrik Elektronik Mühendisliği (SAY)
Elektrik Elektronik Mühendisliği (Burslu) (SAY)
Kimya Mühendisliği (SAY)
Kimya Mühendisliği (Burslu) (SAY)
Makine Mühendisliği (SAY)
Makine Mühendisliği (Burslu) (SAY)
Mimarlık (SAY)
Mimarlık (Burslu) (SAY)
Sistem Mühendisliği (SAY)
Sistem Mühendisliği (Burslu) (SAY)

Tıp Fakültesi

Tıp Fakültesi (Burslu)

Yabancı Diller Yüksekokulu
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (SAY)
Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (Burslu) (SAY)
Turizm ve Otelcilik (EA)
Turizm ve Otelcilik (Burslu) (EA)
Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık (EA)
Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık (Burslu) (EA)
Uluslararası Ticaret ve İşletmecılık (EA)
Uluslararası Ticaret ve İşletmecılık (Burslu) (EA)
Admin
Admin
Yönetici
Yönetici

https://duygusuzifade.yetkin-forum.com

- Similar topics