Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Dicle Üniversitesi Tanıtım

Aşağa gitmek

Dicle Üniversitesi Tanıtım Empty Dicle Üniversitesi Tanıtım

Mesaj tarafından Admin Ptsi Tem. 20, 2009 6:04 pm

Dicle Üniversitesi Tanıtım

GENEL TANITIM

18 Aralik 1966 tarihinde Ankara Tıp Fakültesi bünyesinde ögretime açılan Diyarbakır Tıp Fakültesi ile 21.11.1973 tarihinde Diyarbakir'da kurulan Fen Bilimleri Fakültesi, bu günkü Dicle Üniversitesinin oluşmasında temel teşkil etmistir. Önceleri Diyarbakır Üniversitesi olarak faaliyet gösteren Üniversitemiz bünyesinde 1976 yılında Dış Hekimliği Fakültesi, 1981 yılında da Şanlıurfa Ziraat Fakültesi kurularak hizmete girmistir. 2547 sayili Yüksekögretim Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden sonra 20.7.1982 tarihinde çikartilan 41 sayili Kanun Hükmünde Kararnamenin 32. maddesi uyarinca Diyarbakır Üniversitesinin adı Dicle Üniversitesi olarak değistirilmiştir. Aynı Kanun Hükmünde Kararnameyle Hukuk Fakültesi ile Mühendislik-Mimarlik Fakültesi kurulmuş ve Milli Egitim Bakanlığından devralınan Yüksekokullar Dicle Üniversitesine bağlanmıştır. Dicle Üniversitesi bünyesinde daha sonra 1988-1989 ögretim yılında Mardin Meslek Yüksekokulu, 1990-1991 ögretim yilinda Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 1992-1993 ögretim yılında da ****** Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu hizmete girmistir. Hizmete giren bu birimlere ilave olarak Şırnak, Bismil, Batman ve Çermik'te birer Meslek Yüksekokulunun daha kurulmasi uygun görülmüstür.11.7.1992 tarih ve 21281 sayili Resmi Gazetede yayinlanan 3837 sayili kanunla yapılan değişiklikle Şanlıurfa Ziraat Fakültesi ve Şanlıurfa Meslek Yüksekokulu Harran Üniversitesine bağlanmis ve Üniversitemiz bünyesinde Veteriner Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Ziraat Fakültesi adı altında üç yeni Fakültenin kurulmasi kararlaştırılmıştır. Sözkonusu Fakültelerle birlikte Bismil Meslek Yüksekokulu, Çermik Meslek Yüksekokulu ve Batman Sağlik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1993-1994 ögretim yilinda, Şırnak Meslek Yüksekokulu ise 1995-1996 ögretim yilinda hizmete girmistir. Mevcut Fakülte ve Yüksekokullarimiza ilave olarak Ergani Ve Çüngüs'te birer meslek yüksekokulu, Diyarbakir Siirt ve Mardin'de birer Saglik Yüksekokulunun ögretime açilmasi için baslatilan çalismalar sonuçlanmis olup,1997-98 ögretim yilinda hizmete girmislerdir. Ayrica Üniversitemize bağlı olarak Batman'da Teknik Egitim Fakültesi, Diyarbakir'da Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu ile Sivil Havacilik Yüksekokulu kurulmus olup, Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu 1998-1999 ögretim yılında hizmete girmiştir. Üniversitemiz bünyesinde bugün 11 Fakülte, 11 Meslek Yüksekokulu, 5 Yüksekokul, 3 Enstitü , 9 Uygulama ve Araştırma Merkezi, Devlet Konservatuvarı ile 1 Eğitim ve Araştırma Hastanesi yer almaktadir.


FAKÜLTELER:

- Tıp Fakültesi

- Fen Fakültesi

- Diş Hekimliği Fakültesi

- Hukuk Fakültesi

- Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi

- Mühendislik Mimarlik Fakültesi

- Siirt Eğitim Fakültesi

- Veteriner Fakültesi

- Ziraat Fakültesi

- İlahiyat Fakültesi

- Batman Teknik Eğitim Fakültesi

YÜKSEKOKUL:

- ****** Sağlık Yüksekokulu

- Mardin Sağlık Yüksekokulu

- Siirt Sağlık Yüksekokulu

- Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu

- Sivil Havacilik Yüksek okulu

MESLEK YÜKSEKOKULU:

- Diyarbakir Meslek Yüksekokulu

- Batman Meslek Yüksekokulu

- Mardin Meslek Yüksekokulu

- Bismil Meslek Yüksekokulu

- Çermik Meslek Yüksekokulu

- Cüngüş Meslek Yüksekokulu

- Ergani Meslek Yüksekokulu

- Siirt Meslek Yüksekokulu

- Sirnak Meslek Yüksekokulu

- ****** Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

- Batman Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

DEVLET KONSERVATUARI

ENSTİTÜLER:

- Saglik Bilimleri Enstitüsü

- Fen Bilimleri Enstitüsü

- Sosyal Bilimler Enstitüsü

ARAŞTIRMA UYGULAMA MERKEZLERİ:

- ****** İlke ve Inklap Tarihi Uyg. Arş. Merkezi

- Çevre Sorunları Uyg. Arş. Merkezi

- G.A.P. Uyg. Ars. Merkezi

- Günes Enerjisi Uyg. Ars. Merkezi

- Karaciger Hastaliklari Uyg. Ars. Merkezi

- Psikolojik ve Sosyal Danisma Uyg. Ars. Merkezi

- Saglik Bilimleri Uyg. Ars. Merkezi[DUSAM]

- Yabanci Diller Ögretimi Uyg. Ars. Merkezi

- Doğal Afetleri Ars. ve İnceleme Merkezi
Admin
Admin
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 2831
Kayıt tarihi : 25/06/09
Nerden : İstanbul
Yaş : 33
Cinsiyet : Erkek

https://duygusuzifade.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Dicle Üniversitesi Tanıtım Empty Geri: Dicle Üniversitesi Tanıtım

Mesaj tarafından Admin Ptsi Tem. 20, 2009 6:04 pm

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Üniversiteleri gerek ögretim elemanlari gerekse ögrenciler açisindan çekici kilan önemli unsurlardan biri de, mensuplara sunulan sosyal, kültürel ve sportif faaliyet ve olanaklardir. Kampus hayatinin daha da renklenmesini saglayan ve çogu üniversitemizde birer "ilk" olan faaliyetler gerçeklestirilmistir.

Daha önceleri düzensiz ve ayri ayri yapilan, bazi fakülte ve yüksek okullarda ise hiç yapilmayan Mezuniyet Törenleri, birlestirilerek merkezi olarak yapilmaya baslanmis, böylece mezuniyet törenlerinin gerek ögrenci ve aileleri, gerekse üniversitemiz açisindan daha anlamli ve daha görkemli geçmesi saglanmistir. Bu törenlerde derece ile mezun olan ögrencilere ve ayrica gerek bilimsel gerekse sosyal, kültürel ve sportif içerikli çesitli yarismalarda dereceye giren ögrencilerimize ödüller verilmis, ögrenciler tesvik edilmistir.

Ögrencilerimiz, kendilerine saglanan destek ve olanaklarla sosyal, kültürel ve sportif alanlarda basarili etkinlikler sergilemislerdir.

Sosyal ve Kültürel Faaliyetler :

TİYATRO:

Üniversitemiz öğrencileri tarafından kurulan Dicle Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (DÜNİT), amatörce çalışmalar yapmaktadır. Her yıl iki eser sahneye konulmaktadır. Hazırlanan bu oyunlar halka ve öğrencilere sergilenmektedir. 27 Mayıs 2005 tarihlerinde Devlet Tiyatrosu Salonunda hazırlamış oldukları "KEŞANLI ALİ DESTANI" adlı oyunu sahnelemişlerdir.


FOLKLOR:

Üniversitemiz öğrencilerinin en fazla ilgi duydukları kültürel çalışmalardan birisi de halk oyunlarıdır. Her yıl tüm fakülte ve yüksekokullarımızın katılımı ile folklor şölenleri yapılmakta ve Üniversitelerarası yarışmalara katılmaktadırlar.

29-30 Nisan 2005 tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde yapılan üniversiteler arası halk oyunları yarışmasına Üniversitemiz iki dalda ve iki ekiple katılmış, artistik dalda grup birincisi olmuş ve Bodrum'da yapılacak halk oyunları Türkiye Birinciliği yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. 12–13 Mayıs 2005 Tarihinde Bodrum'da yapılan Türkiye Üniversiteler arası halk oyunları yarışmasında artistik dalda Türkiye Birincisi olmuştur.

MÜZİK:

Üniversitemiz diğer faaliyetlerinin yanında müzik çalışmalarına oldukça önem vermektedir. SKS Daire Başkanlığına bağlı olarak öğrenci ve personelden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Halk Müziği Korosu her yıl çeşitli tarihlerde yapılan etkinliklerde konserler vermektedir.

Yapılan bazı faaliyetlerden örnek vermek gerekirse;

2002–2003 Öğretim yılından itibaren müzik faaliyetleri Üniversitemiz bünyesinde açılan Devlet Konservatuarı tarafından yürütülmektedir.

Avusturya Başkonsolosluğu Kültür Ofisinin girişimleri ve Avusturya Liseliler Vakfı'nin katkıları ile kurulan ve 17-25 yaşları arasındaki gençlerden olusan “European Voices İstanbul Korosu” Hint asıllı Avusturyali şef Vijay Upathyaya yönetiminde Avusturya ve Türk Halk Şarkılarından oluşan konser verdi.
Admin
Admin
Yönetici
Yönetici

Mesaj Sayısı : 2831
Kayıt tarihi : 25/06/09
Nerden : İstanbul
Yaş : 33
Cinsiyet : Erkek

https://duygusuzifade.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz